Centrifuges, gebruikt, volledig gereviseerd

Centrimax is gespecialiseerd in het leveren van volledig gereviseerde gebruikte centrifuges, zoals scheidingscentrifuges, decanteercentrifuges en andere soorten van de grote merken.

We hebben doorgaans meer dan 800 gebruikte centrifuges in voorraad: Dit zijn hoofdzakelijk scheiders van Westfalia Separator, Alfa Laval en Tetra Pak. De machines worden gebruikt voor het klaren van vloeistoffen, het scheiden van vloeibare mengsels het verdichten van suspensies. De meeste machines hebben CIP-voorziening om de machine ter plaats te reinigen zonder te stoppen.

Onze decanteerders van Westfalia Separator, Alfa Laval, Flottweg en Sharples worden toegepast voor vloeistoffen met een hoog percentage vaste stof. Deze machines kunnen continu vaste stof afscheiden van vloeistoffen met een vastestofgehalte van wel 60%. Ze klaren vloeistoffen (2-fasendecanteerder), klasseren vaste stoffen (2-fasendecanteerder) en scheiden vaste stoffen van suspensies bestaande uit twee vloeibare bestanddelen, waarbij het vloeibare gedeelte gelijktijdig wordt gescheiden in een lichte en een zware fractie, zoals dat ook het geval is in scheidingscentrifuges (3-fasendecanteerder).

Verder leveren we schilcentrifuges, schuifcentrifuges, omkeerfiltercentrifuges, Conturbex, enzovoort van Krauss Maffei - KMPT, Siebtechnik, Heinkel, Sharples en andere fabrikanten.

Alle machines van de hierboven genoemde types zijn geschikt voor talloze toepassingen, zoals:

  • Drankenindustrie (klaring van bier, wijn, vruchtensappen, enz.)
  • Zuivelindustrie (ontroming, bactofugatie, klaring van melk, wei, enz.)
  • Voedingsmiddelenindustrie (productie van gist, bloem en andere ingrediënten)
  •     De productie van olie en vetten
  • Chemische en farmaceutische industrie en bio-industrie
  • Behandeling van afvalwater en -slib
  • en vele andere sectoren


De hierboven genoemde centrifuges worden geleverd met volledig nieuwe PLC-regeleenheden (Siemens S7), die zich eenvoudig laten integreren in bestaande centrale regelsystemen. Alle centrifuges worden voor de uitlevering getest in onze proefinstallatie, waar gecontroleerd wordt of ze naar behoren werken en hun trillingswaarden worden vastgelegd. Goedgekeurde centrifuges worden als volledig gereviseerde machines geleverd met garantie op de mechanische onderdelen.

Zo bent u zeker van de hoogste mate van betrouwbaarheid en een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding van de geleverd machines. Dankzij deze werkwijze zijn onze machines een aanwinst voor elke productiefaciliteit. Dat kunnen onze tevreden klanten – zowel kleine producenten als multinationals – bevestigen.

Het bedrijf Centrimax - Winkelhorst Trenntechnik is in 1978 opgericht door Stephan Winkelhorst, die voor die tijd gedurende 20 jaar (1958-1978) bij Westfalia Separator werkte. Wij zijn een zeer gemotiveerd en flexibel team. Neem dus gerust contact op, en doe uw voordeel met ruim 50 jaar ervaring!

De rest van deze website is in het Engels. Ook correspondentie met ons is alleen mogelijk in het Engels en het Spaans.