Centrifuger, begagnade, fullständigt renoverade

Centrimax specialiserar sig på leverans av begagnade, men fullt renoverade centrifuger, såsom centrifugseparatorer, centrifugdekanter och andra från ledande tillverkare.

Vi har mer än 800 begagnade centrifuger i vårt lager: Dessa är i huvudsak separatorer från tillverkarna Westfalia Separator, Alfa Laval och Tetra Pak. Maskinerna används för klarifiering av vätskor, separering av vätskeblandningar och koncentrering av lösningar. Dessutom kan CIP-rengöring utföras efter bearbetningen utan att behöva stoppa maskinen.

Våra dekanterare från tillverkare som Westfalia Separator, Alfa Laval, Flottweg och Sharples kan användas för vätskor med ett högt innehåll av fasta ämnen. Dessa maskiner för kontinuerligt bort fasta ämnen från lösningar med ett innehåll av fasta ämnen på upp till 60 %. De klarifierar vätskor (2-fas dekanter), klassificerar fasta ämnen (2-fas dekanter) och avlägsnar fasta ämnen från lösningar med två vätskekomponenter med samtidig separering av vätskefasen till lätta och tunga komponenter, på samma sätt som centrifugseparatorer (3-fas dekanter).

Dessutom levererar vi avskalningscentrifug, tryckcentrifug, centrifug med inverterat filter, Contrubex m.m från tillverkarna Krauss Maffei - KMPT, Siebtechnik, Heinkel, Sharples m.m.

Vi har alla ovan nämnda maskiner tillgängliga för flera olika användningsområden, såsom:

  • Dryckbranschen (klarifiering av öl, vin juice m.m.)
  • Mejerier (gräddseparatorer, bactofuge, klarifierare för mjölk, vete m.m.)
  • Livsmedelsbranschen (produktion av jäst, stärkelse, livsmedelsingredienser m.m.)
  • Branschen för oljor och fetter
  • Kemiska branchen, läkemedelsbranschen och bioteknik
  • Avfallsvatten och slam
  • och andra branscher


Ovannämnda centrifuger är utrustade med nytillverkade PLC-kontrollenheter (Siemens S7), vilka enkelt kan integreras i befintliga centrala kontrollsystem. Innan leverans utförs en testkörning i vår testkörningsanläggning där vi kontrollerar och registrerar perfekt funktion och vibreringsvärden. Efter en lyckad testkörning levererar vi de fullständigt renoverade maskinerna med en mekanisk garanti.

Detta garanterar högsta nivå av pålitlighet och ett enastående pris/prestationsgrad på de levererade maskinerna. Tack vare det här tillvägagångssättet är våra begagnade maskiner intressanta för alla produktionsanläggningar. Våra nöjda kunder, som är både små producenter och "globala spelare" med flera produktionsanläggningar både nationellt och internationellt, kan bekräfta detta.

Företaget Centrimax - Winkelhorst Trenntechnik grundades år 1978 av Mr. Stephan Winkelhorst, som tidigare arbetade i 20 år (1958-1978) för företaget Westfalia Separator. Vi är en mycket motiverad och flexibel grupp. Diskutera med oss. Dra nytta av mer än 50 års erfarenhet!

Allt innehåll på webbplatsen är på engelska. All korrespondens måste också ske på engelska.